حريم شاهزادگان عيلامي جوبجي تعيين مي‌شود

به گزارش ميراث آريا (chtn) و به نقل از روابط عمومي پژوهشکده باستان شناسي؛ سرپرست هيأت تعيين حريم محوطه باستاني جوبجي با بيان اين مطلب افزود: اين فصل در ادامه مطالعات محوطه جوبجي انجام مي شود و در اين راستا تاکنون 12 گمانه زده شده است.

آرمان شيشه¬گر در ادامه خاطرنشان کرد: تپه جوبجي داراي آثاري از دوره اشکاني است که لايه اشکاني آن دچار آسيب فراواني شده است ولي لايه عيلامي که آرامگاه يافت شده در سال 1386 در آن قرار داشت در بستر طبيعي رودخانه بوده و آسيب کمتري متوجه آن شده است.

خاطرنشان مي‌شود؛ در اين آرامگاه دو تابوت متعلق به دو زن عيلامي همراه با اسباب و زيور آلاتي که با آنها دفن شده بود قرار داشت.

پس از انجام آزمايش‌هاي انسان شناسي مشخص شد که دو اسکلت آرامگاه يافت شده در جوبجي متعلق به دو زن زير 17 سال و بين 30 و 35 ساله است.

بر روي کتيبه‌اي همراه با حلقه‌اي زرين نام شوتور نهونته، پسر ايندد، حکمران عيلام به چشم مي خورد.
به نظر کارشناسان؛ اين دو زن که نامشان روي زيور آلات به شکل کتيبه آورده شده است بايد از خاندان اين شاه عيلامي باشند.

يافتن هر نشانه از تمدن عيلام حلقه‌هاي ناشناخته درباره اين حوزه عظيم تمدني را کامل‌تر مي‌کند و اين آرامگاه در اين راستا بسيارحائز اهميت است.

به نظر مي‌رسد وسايل و زيورآلات دفن شده به همراه اين دو نفر نيز بسيار مهم و جذاب هستند چرا که بيانگر مسائل مالي، سياسي و اجتماعي آن دوران هستند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388092367